Završna konferencija projekta Sustineo

Završna konferencija projekta Sustineo

Završna konferencija projekta SUSTINEO (Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost) održana je u petak, 27. listopada 2023. u Zagrebu. Nositelj trogodišnjeg projekta koji je bio usmjeren na povezivanje civilnog društva, akademske zajednice i lokalne uprave za zajedničko djelovanje u provedbi održivog razvoja bila je udruga ODRAZ-Održivi razvoj zajednice. Jedan od ciljeva projekta bila je izrada smjernica za razvoj javnih politika pa su tako, između ostalih, izrađene i smjernice za održivo i participativno planiranje prostora (dostupne na linku niže).

Na završnoj konferenciji predstavljeni su rezultati istraživanja obavljenih u sklopu projekta. U nastavku je održana panel rasprava tijekom koje se diskutiralo o tome kako pridonijeti postizanju održivog razvoja u Hrvatskoj.

U raspravi koju je moderirala Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a sudjelovali su Gojko Bežovan (Pravni fakultet u Zagrebu), Mario Munta (Fakultet političkih znanosti u Zagrebu), Slađana Novota (SMART) i Nikša Božić (Zavod za prostorno uređenje Grada Zagreba).

Nikša Božić je govorio o uključivanju javnosti u procese planiranja pri izradi prostornih planova, iznijevši zakonodavni okvir i pomake koji su napravljeni u Zagrebu.

Više o projektu SUSTINEO:
https://www.odraz.hr/projekti/svi-projekti/sustineo-suradnjom-sudjelovanjem-istrazivanjem-i-edukacijom-za-odrzivost/