Treća radionica projekta IN-PLAN u Pazinu

Dana 12.4.2023. predstavnici Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba prisustvovali su trećoj radionici projekta IN-PLAN koja se održala u prostoru Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu.
Projekt je započeo s provođenjem u prosincu 2022., a glavni cilj mu je razviti, testirati i implementirati praksu integriranog energetskog, klimatskog i prostornog planiranja koje će omogućiti lokalnim i jedinicama područne (regionalne) samouprave učinkovitu provedbu planova održivog razvoja te prevencije i prilagodbe učincima klimatskih promjena.
Osim predstavnika Zavoda, na radionici su sudjelovali predstavnici voditelja projekta REGEA-e te predstavnici sudionika na projektu, Grada Križevaca i Grada Pazina te Grada Zagreba i Zavoda putem video poziva.
Obzirom da je projekt u svojoj početnoj fazi, diskusija se odvijala oko ulaznih podataka te prilagođavanja aktivnosti na projektu trima gradovima sudionicima i njihovim specifičnostima te razmjenama očekivanja od projekta između REGEA-e i gradova sudionika.
Nakon radionice, diskusija se nastavila i u neformalnom obliku na druženju uz ručak i kratkoj šetnji gradom domaćinom Pazinom.