JAVNA TRIBINA: UPU Trg bana Jelačića – Petrinjska – Amruševa – Trg N.Š. Zrinskoga – Praška

Pozivamo sve zainteresirane građane na javnu tribinu u ZgForum (Gajeva 27) u ponedjeljak 27.5.2024. od 18:00 povodom pripreme izrade Urbanističkog plana uređenja Trg bana Jelačića – Petrinjska – Amruševa – Trg N.Š. Zrinskoga – Praška.

U skladu s Generalnim urbanističkim planom grada Zagreba, na inicijativu Židovske općine Zagreb započela je izrada UPU-a Trg bana Jelačića – Petrinjska – Amruševa – Trg N.Š. Zrinskoga – Praška. Na mjestu srušene sinagoge u Praškoj Židovska općina Zagreb planira gradnju nove sinagoge i Židovskog centra za koje se po izradi UPU-a planira raspis javnog urbanističko – arhitektonskog natječaja.

Nastavno na smjernice Programa cjelovite obnove povijesne urbane cjeline Grada Zagreba (ZZPUGZ, veljača 2023.) i važnost informiranja i uključivanja stanovnika i korisnika prostora od početka planerskih i projektnih aktivnosti Zavod za prostorno uređenje Grada Zagreba započinje s ranim participacijskim procesima u vidu javne informativne tribine o programu UPU-a. Tribina će također biti prilika za dijalog s vlasnicima, stanovnicima i korisnicima bloka na temu mogućnosti unapređenja postojećeg stanja bloka.

Tribinu organiziraju:
Zavod za prostorno uređenje Grada Zagreba
Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje
Vijeće gradske četvrti Donji grad

e: zavod.prostorno.uredjenje@zagreb.hr