Procesi rane participacije – priprema natječaja Preradovićeva 21-23

Procesi rane participacije – priprema natječaja Preradovićeva 21-23

U okviru provođenja ranih participacijskih procesa o pripremi urbanističko-arhitektonskog natječaja za idejno rješenje Srpskog kulturnog centra u Preradovićevoj 21 – 23. Zavod je sudjelovao na sjednici Vijeća Gradske četvrti Donji grad održanoj 19. rujna 2023. godine kada su o planiranom zahvatu informirani vijećnici. Dva dana kasnije, 21. rujna 2023. godine održana je i javna tribina u prostoru Galerije SKD Prosvjeta u Preradovićevoj 21 na kojoj su sudjelovali stanovnici bloka omeđenog Berislavićevom, Preradovićevom, Hebrangovom i Gajevom ulicom.

Nastavno na smjernice Programa cjelovite obnove povijesne urbane cjeline Grada Zagreba (ZZPUGZ, veljača 2023.) i važnost informiranja i uključivanja stanovnika i korisnika prostora od početka planerskih i projektnih aktivnosti Zavod za prostorno uređenje grada Zagreba u suradnji sa Srpskim kulturnim društvom Prosvjeta, Vijećem gradske četvrti Donji grad i izrađivačem natječajnog programa ASK Atelier, d.o.o. održao je javnu informativnu tribinu. Na tribini je predstavljen namjeravani zahvat i održan razgovor sa stanovnicima i korisnicima bloka kako bi se omogućila razmjena ideja o planiranom projektu i mogućnostima unaprjeđenja stanja u bloku.

Sudionici javne tribine pozvani su da do 1. listopada 2023. godine dostave pisane prijedloge na e-mail adresu Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba.