Predstavljanje rada Zavoda na Arhitektonskom fakultetu

Predstavljanje rada Zavoda na Arhitektonskom fakultetu

Rad Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba predstavljen je polaznicima poslijediplomskog specijalističkog studija Arhitektura i urbanizam što se održava na Arhitektonskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu. U četvrtak, 6. srpnja 2023. u okviru modula Metode izrade urbanističkih i prostornih planova (koordinator prof.dr.sc. Damir Krajnik) polaznici su se upoznali s radom zavoda za prostorno uređenje na državnoj i regionalnoj razini.

Organizaciju i način rada u županijskom zavodu za prostorno uređenje predstavila je Željka Kučinić, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije. Bojan Linardić, ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj predstavio je rad državnog zavoda dok je u nastavku ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba Nikša Božić polaznicima održao predavanje u kojem je predstavio djelatnost i način rada u Zavodu za prostorno uređenje Grada Zagreba kao i osnovne izazove prostornog planiranja u Gradu Zagrebu.

U petak, 7. srpnja u okviru modula Polazišta urbanizma, prostornog planiranja i pejsažne arhitekture (koordinatorica: prof.dr.sc. Sanja Gašparović) Nikša Božić održao je predavanje o sustavu prostornog planiranja u Hrvatskoj te usporedbu sa sustavima prostornog planiranja u usporedivim europskim zemljama.