Konferencija ChalLEANge

Konferencija ChalLEANge

U dvoranama Cinestara u Z centru 15. studenoga 2023. održana je GALP ChalLEANge. konferencija organizirana u pet panela sa temama: Start up, Lean, Digital, Leadership i Green.
Na jednodnevnoj konferenciji renomirani multidisciplinarni govornici i stručnjaci predstavili su nove trendove, ideje i inovacije novog doba te obrađivali teme LEANA https://culmena.hr/lean/, digitalizacije, optimizacije procesa kroz nove tehnologije te temu leaderhipa i zelene industrije.
Na poziv organizatora, tvrtke CULMENA, na panelu Green koji je bio posvećen budućnosti našeg okruženja, mogućnosti održive urbanizacije, zelenom gradu i održivom planiranju gradova sudjelovali su Nives Mornar iz našeg Zavoda, Matija Vajdić iz EIHP-a, Ante Gustin iz Nextbike-a i arhitekt Krešimir Rogina. Iz Zavoda su na konferenciji prisustvovale i Jadranka Veselić Bruvo i Mirela Bokulić Zubac.
Bila je to prigoda da se istaknu ciljevi i polazišta za novelaciju prostornih i urbanističkih planova usmjerenih prema dekarbonizaciji i klimatskoj neutralnosti koje je Zavod izradio u sklopu EU projekta proGIreg https://www.zzpugz.hr/progireg/, ugradio u Program cjelovite obnove povijesne urbane jezgre Grada Zagreba https://www.zzpugz.hr/program-obnove/ i na kojima se temelji Odluka o izradi izmjena i dopuna GUP-a grada Zagreba i izmjena i dopuna GUP-a Sesvete.